Dell on Cloud
8 ΣΕΠΤ 2016

Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε σήμερα με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της EMC Corp από την Dell Technologies. Υπό τις νέες συνθήκες η εταιρεία θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει το μέγεθός της για να επενδύσει σε νέους τομείς αλλά και να κατατροπώσει τους αντιπάλους της στο cloud.

Ο συνδυασμός των δύο εταιρειών δημιουργεί μια επιχείρηση 74 δισ. δολαρίων η οποία αναμένεται να εξυπηρετεί το 98% των εταιρειών του Fortune 500, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Dell την Τετάρτη.

Η συγχώνευση η οποία εκτιμήθηκε αρχικά στα 67 δισ. δολάρια όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πριν από έναν σχεδόν χρόνο, φέρνει κοντά τον κορυφαίο προμηθευτή  βασικών προϊόντων αποθήκευσης με έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές server και προσωπικών υπολογιστών, την ώρα που και οι δυο εταιρείες παλεύουν με το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των αντιπάλων τους - όπως Amazon.com, Microsoft Corp. και Google - για cloud υπηρεσίες.

Μάλιστα η Dell Technologies σχεδιάζει να επενδύει 4,5 δισ. ετησίως στην έρευνα και στην ανάπτυξη των λοιπών επενδύσεων που πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Έχουμε την ικανότητα να καινοτομούμε και να επενδύουμε κι έχουμε την ευελιξία και την ταχύτητα μιας stratup, αλλά με την κλίμακα και την εμβέλεια της μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου», ανέφερε ο Michael Dell, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, σε συνέντευξή του. «Το να είμαστε ιδιωτική εταιρεία μας δίνει την δυνατότητα να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στις ανάγκες των πελατών μας , πράγμα που δεν μπορεί να κάνε κανένας ανταγωνιστής» συμπλήρωσε.

Η Dell σχεδιάζει να επενδύσει σε τομείς, όπως το Internet of Things προσπαθώντας να συνδέσει διάφορες συσκευές μεταξύ τους. «Όταν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν όλα “έξυπνα” αυτό από μόνο του αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία», δήλωσε ο Dell. «Η επανάσταση που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια στους σταθερούς υπολογιστές και στα smartphone έχουν μειώσει το κόστος της μικροηλεκτρονικής στο σημείο που να μπορούν αυτές οι μικρές υπολογιστικές συσκευές να ενσωματωθούν σχεδόν στα πάντα».

Η νέα εταιρεία έχει 140.000 εργαζόμενους. Παρόλο όμως που η Dell δεν αρνήθηκε πως μπορεί να υπάρξουν και περικοπές εργαζομένων, υπογράμμισε πως στόχος της συγχώνευσης ήταν η αύξηση εσόδων κι όχι η περικοπή των εξόδων. «Θα μπορούσαμε να πούμε πως προχωρήσαμε σε μια συνέργια με στόχο τα έσοδα κι όχι την περικοπή κόστους, λόγω κυρίως του συμπληρωματικού χαρακτήρα των επιχειρήσεων. Δεν παράγουμε το ίδιο έργο ως επιχειρήσεις αλλά φυσικά υπάρχουν και κάποιοι τομείς επικαλυπτόμενοι», είπε, αρνούμενος να δώσει οποιαδήποτε εκτίμηση για επικείμενες απολύσεις.

Οι μέτοχοι της EMC θα λάβουν 24,05 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά. Η συγχώνευση έρχεται μια ημέρα αφότου η Dell Technologies ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου που έληξε στις 29 Ιουλίου. Σύμφωνα με αυτά η εταιρεία παρουσίασε έσοδα 13,1 δισ. δολάρια από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, μια αύξηση της τάξης του 1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, είχε λειτουργικά έσοδα ύψους 63 εκατ. δολαρίων καταφέρνοντας να αντιστρέψει τις λειτουργικές ζημίες του προηγούμενου έτους.

πηγή insider.gr

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ / ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

  • Παραλαβή service εντός 24ωρών και άμεση δωρεάν διάγνωση
  • Πληροφόρηση για τεχνολογικά νέα και καινοτομίες
  • Εξόφληση μέσω Επιτροπής Ερευνών και Τακτικού Προϋπολογισμού
Δείτε Περισσότερα Γίνε Μέλος