ΤΟ ΠΜΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ !
19 ΙΑΝ 2017

“ Ο Λοράν Μπερναντάκ είναι σολίστ του βιολιού. Το βιολί του όμως δεν έχει καμιά σχέση με τα άλλα. Δεν είναι φτιαγμένο από ξύλο, αλλά από πλαστικό.Ονομάζεται «3Dvarius» σε αναλογία με το Στραντιβάριους και το έχει κατασκευάσει μόνος του. Αποτελείται από 30.000 στρώματα τρισδιάστατα τυπωμένου πλαστικού και έχει γίνει ένα όργανο που μπορεί να ανταπεξέλθει στην αποστολή του. Οι ειδικοί θεωρούν ότι δεν μπορεί να παράγει τον ήχο που θα βγάλει ένα αντίστοιχο βιολί από ξύλο. Άλλοι είναι υπέρ γιατί οδηγεί σε μια νέα μουσική εποχή.”

“ Η ιατρική τρισδιάστατη εκτύπωση (Medical 3D Printing) είναι μια νέα τεχνολογία η οποία επιτρέπει τη φυσική, πραγματική εκτύπωση πιστών αντιγράφων ανατομικών οργάνων, όπως απεικονίζονται σε μια τρισδιάστατη αξονική τομογραφία.Η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να κατασκευάσει πλαστικά ανατομικά αντίγραφα των οστών πασχόντων ασθενών τα όποια είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στον προεγχειρητικό σχεδιασμό σύνθετων χειρουργικών επεμβάσεων, όπως στην αφαίρεση όγκων, διόρθωση παραμορφώσεων των οστών και της σπονδυλικής στήλης, ή αποκατάσταση φθαρμένων αρθροπλαστικών”

 

Καταλαβαίνουμε ότι η εκτύπωση πηγαίνει σε άλλη διάσταση, την τρισδιάστατη. Πλέον νέα υλικά παρουσιάζονται και με την βοήθεια των εκτυπωτών βοηθούν τις τέχνες, τις τεχνολογίες, την ιατρική, και όλες τις επιστήμες.

            Στο ΑΠΘ στο Τμήμα Φυσικής, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Υπολογιστικής Φυσικής η ιδέα να εκπαιδευτούν οι φοιτητές στην νέα αυτή τεχνολογία υλοποιήθηκε. Πρωτοπόροι, μπόρεσαν μέσα στην δύσκολη οικονομική κρίση που χτυπάει σε μεγάλο βαθμό την εκπαίδευσή μας, να βρουν τα κονδύλια αυτά για την προμήθεια ενός 3D scanner και ενός 3D printer. Η εταιρία μας παρόν με τα προϊόντα της Ultimaker. Οι φοιτητές είναι έτοιμοι να εκπαιδευτούν στο μοντέλο 3D και να είναι έτοιμοι στην νέα αγορά.

            Η εταιρία μας θέλει να ευχαριστήσει τον υπεύθυνο του ΜΠΣ Υπολογιστικής Φυσικής κο Βουγιατζή Γεώργιο που εμπιστεύθηκε την εταιρία μας στην υλοποίηση του δύσκολου εγχειρήματος. Ευχαριστεί επίσης  τον διευθυντή κο Λαλαζήση Γεώργιο και τον καθένα ξεχωριστά καθηγητή και μέλος του Προγράμματος.

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ / ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

  • Παραλαβή service εντός 24ωρών και άμεση δωρεάν διάγνωση
  • Πληροφόρηση για τεχνολογικά νέα και καινοτομίες
  • Εξόφληση μέσω Επιτροπής Ερευνών και Τακτικού Προϋπολογισμού
Δείτε Περισσότερα Γίνε Μέλος